Thursday, February 13, 2014

Bahayanya Collagen Plus Vitamin E.. Gara² harga murah, muka jadi rosak teruk...


As'salammualaikum w.b.t...

ALHAMDULLILAH..masih lagi bernafas di bumi Allah ini.. Syukur kerana masih berpeluang berkongsi cerita di sini. Untuk hari ni aku just nak Share sedikit pengalaman ngeri aku baru-baru nie..

TO BE HONEST aku memang terharu sangat dengan sambutan customer terhadap produk Collagen Plus Vitamin E.. Mula-mula dulu set CPVE nie memang mahal.. Kalau x silap aku, 1 set dalam RM45 tapi sejak 2 menjak nie harganya tersangat la murah.. Tambah lagi aku beli berdozen-dozen.. Harga bertambah-tambah la murah...

Kalau dulu aku jual mahal sekarang murah je.. Ya la dah beli borong dapat la murah, x kan la nak jual mahal kan.. x mau amek untung banyak-banyak..

Adik aku kalau gi mana je mesti bawa set CPVE.. X pernah lagi la x laku, set CPVE ni tersangat la laris macam goreng pisang panas... Setiap hari ada je orang beli samaada secara runcit mahupun borong...

Bila lihat orang ramai pakai, terpengaruh la juga.. Sampaikan ada satu hari tue, nak di jadikan cerita krim muka aku habis.. So aku pun pakai la CPVE sebab stok jual memang ada je kan.. Aku pakai dalam 4 hari je..ok la not bad.. hari-hari dok tengok muka kat cermin, x sabar nak tengok perubahan..maklum la baru nie ada gi langkawi, so muka ada sunburn sikit huhu! Dalam dok syok pakai, tiba-tiba aku ada terbaca satu artikel di FB berkenaan dengan CPVE.. Apa lagi terus stop dari pakai...takut down, muka dari ok tiba-tiba jadi nenek lampir lak huhu!

Bila dah stop, aku ingatkan x de la apa, sekali kesannya adeh! nak menangis weiiiii... Muka yang aku berangan nak lagi gebu gabas bertukar jadi hancus... Tue baru pakai 4 hari taw, kalau lebih dari tue, x taw la apa jadi.. Maybe untuk masa sekarang, nampak ok putih gebus tapi untuk masa akan datang mau muka jadi macam nenek lampir.. Sampai bila nak bergantung dengan produk je kan... Pada yang dah pakai atau sedang pakai tue, fikir masak-masak.. Aku just kongsi pengalaman je.. X mau la mengaut keuntungan semata-mata sehingga terlupa pada kesan yang bakal menimpa si pembeli atau si pemakai..

Mesti ada yang akan cakap, ala pakai yang FAKE memang la camtue jadinya.. Cuba pakai yang original mesti x jadi camtue huhu! Ok meh sini rapat-rapat akak nak bagitahu.. Uolsss fahamkan betul-betul ye..

Untuk pengetahuan semua, set CPVE yang aku jual adalah direct dari INDONESIA.. Di indonesia ada 2 kilang berbeza yang mengeluarkan produk CPVE nie.. Produk yang sama cuma pengeluar yang berbeza.. Faham kat sini betul-betul ye..So tiada istilah ORIGINAL or FAKE..

Ok cara nak membezakan pengeluarnya, "aku bagi contoh kilang A dan kilang B".. Uolss boleh lihat pada kotak, sabun dan krim tidak 100% sama. Di bawah ni aku ada lampirkan gambarnya.. Kedua-duanya pun aku ada jual sebelum nie..


Sabun CPVE


Set CPVE sabun, krim siang & krim malam


Beza warna pada kotak


Uolsss boleh lihat di sini detik-detik ngeri aku selepas pakai CPVE.. pakai secara tidak sengaja, cukup membuatkan aku rasa menyesal sangat-sangat..Mujur la masih dapat di selamatkan, kalau x menangis x berlagu wei...


Selepas stop pakai CPVE.. Wajah ku jadi begini.. Bak kata pepatah, umpama cendawan tumbuh selepas hujan.. Merah-merah dan siap bernanah-nanah lagi.. Kalau en.hubby sendiri tengok x lalu apatah lagi tuan empunya diri.. nak tengok muka kat cermin pun x sanggup. Down gila dowh! jangan kata nak jumpa orang, nak jumpa mat bangla aku pun malu huhu!


Gambar ni pula dari pandangan tepi.. Time nie jerawat baru nak kuar.. nampak macam sikit je kan tapi selepas beberapa hari.. Ya Ampun lagi teruk dari dahi huhu!.. Bertambah x best, muka jadi lebam, tempek la foundation tebal mane pun tetap nampak kehodohannya huhu!



Bila muka dah semakin teruk.. Aku biarkan saja.. X nak pakai apa-apa dah.. Bagi kulit betul-betul free dari sebarang krim.. Just cuci muka dengan sabun pastu biarkan je.. Selepas seminggu baru aku berani pakai krim yang biasa aku pakai.. Alhamdulillah 10 hari aku pakai, jerawat semakin kurang dan selepas 2 minggu muka jadi bersih.. Time nie memang rasa lega sangat.. Jerawat dah x de, bekas jerawat pun hilang.. Muka jadi bersih, kulit pun licin je.. pori-pori yang dulu terbuka kini tidak lagi dan yang paling best kulit dah x  kusam lagi..

Sekarang uolsss boleh fikir sendiri.. samaada nak rosakkan muka dengan pakai produk murah atau kuarkan duit lebih sikit untuk beli produk yang selamat untuk di gunakan.. Hari nie kita kuar duit sikit tidak mustahil yang akan datang anda akan kerugian berlipat kali ganda lagi.. Jadi fikir-fikirkan la ye :)

Note: Nanti aku akan sharekan produk yang menyelamatkan kulit muka aku daripada rosak.. Walaupun kesannya tidak secepat produk CPVE dan ianya mengambil masa lebih 2 minggu untuk pulih sepenuhnya tapi aku tetap berpuas hati..




kisah kehidupan Sinar Raudah

27 comments:

misz sheyla said...

membe pnh pakai yg ni..pun jadi mcm ni..tapi ingatkan kulit dia tak sesuai..

Nafira usof said...

Mintak izin nak share n3 nih kat fb yer.. sbb adik akak ade pakai product. risau jugak..huhuhu mekasih~

Ummu Amsyar Rizqin said...

Boleh sis, SHARE la..

Cik Puan Rara said...

hmm actually yg salahnya kat sini.u xleh stop product tiba tiba.u bayang kan bila muka u baru nk ok.tiba tiba u stop pakai.mmg akan keluar segala nya.hmm mcm pakai tabita jugak.sama lah kes nya.mcm owner tabita ckp.kalau nk stop.u kena pakai mosturizer.kena bg kulit u lembab sentiasa.xleh biar gituu je.hee.sory eh.jgn marah.just bg pendapat je =) i pon pakai product ni sampai skrg.so far ok je =)

Suria Lekatlekitgurl said...

saya nak share kat blog pasal ni boleh? nanti saya link kan balik kat sini. apapun semalam sy terbaca jugak pasal gosip benda ni tak selamat.

Ummu Amsyar Rizqin said...

@misz sheyla saya pakai sendiri x tahan jadi gatal dan naik merah2..

Ummu Amsyar Rizqin said...

@Cik Puan Rara x pe dik tue pendapat awak.. kalau x de naik merah dan gatal2 pastu kuar macam orang nak kena chicken pox maybe akak akan teruskan tapi sebab naik merah dan gatal2 la akak stop dan keesokkannya kuar la macam dalam gambor tue..hihi akak just share dik, x de nak marah..hak masing2 dan muka masing2.. kalau rasa ok teruskan sebab akak x de larang orang beli dan pakai, PEACE

Rai Ourkizuna said...

honestly..banyak product kat pasaran jenis jenis macam ni.. jenis pakai tak boleh stop.. nanti jadi tak elok etc..menakutkan sangat.. sebagai peniaga, tak kira product apa pun.. kalau boleh.. make sure product betul2 selamat sebelum jual.. bukan apa.. takut menganiaya pembeli.. alhamdulillah kulit dah ok..

product yg bagus dan baik.. takde syarat kena pakai tak boleh stop.. boleh pakai anytime..boleh stop anytime.. kesan mungkin tak cepat sangat.. dlm 3-4 minggu baru nampak kesan.. tapi nak stop takde masalah..takde kesan sampingan.. haishh..ngeri betul..

Ummu Amsyar Rizqin said...

@Suria Lekatlekitgurl boleh dear..

Suria Lekatlekitgurl said...

ok.. ni saya dapat 2 pengakuan pengguna produk CPVE dari FB saya.. so boleh la korang tengok kat blog saya
Hot >>PENGAKUAN PENGGUNA PRODUK COLLAGEN PLUS VITAMIN E MEROSAKKAN KULIT

Amanda Suria said...

Nasib x jual product tu...SA buat dropship dan ada jgk product ni....risau jugak ni....

nuyui a.k.a miss YUI said...

mmg mcm2 produk skg ni..

mamaarifakeem said...

Haaaiish menakutkan pulak kan..huu..mujur dh pulih smula..huu

henriethayamashiro said...

apa produk you pakai untuk recover lps pakai cpve tu??

eima said...

bahaya nye product dr indon ni kan ..

zuraini kamaruddin said...

Produk apa ehh akak pkai lps cpve tu?

Lyn Yusoff said...

alamak my sis ade pakai..
risau plak

eithusa said...

salam.
hi dear.. sy pun nk kongsi pengalaman tentang produk cpve ni, serius sy cakap sy menyesal guna produk ni. sy mula guna produk ni bln 11 thn lepas sbb konon2 nk cerahkan dan cantikan kulit. sy xde masalah dgn jerawat sbb dia tumbuh sebulan skali jer dan kulit sy bukan jenis sensetif dan tak pernah ade masalah dgn mane2 produk sblm ni, so mase mula2 cuba cpve ni mmg nampak perubahan kulit sy semakin cerah tp yg peliknya jerawat pula tumbuh tak ikut musim dan tumbuh di kepala! sakit giler bila kena sikat pastu yg paling xsangka bila tumbuh dlm telinga.. mmg sakit.. sy mmg xdpt agak yg ini kesan dari cpve sampai la 1 tahap tu kena ruam dan gatal2 pd kulit.. 2x sy pg klinik dan 2x juga dpt suntikan dan doc tnya ade salah makan atau ade guna produk baru x? sy mmg xde alahan pd makanan.. cuma ade produk baru jer.. lepas tu sy cari kt google pasal cpve dan jmpa blog ni http://shawluver.blogspot.com/2013/12/collagen-plus-vitamin-e-bahaya.html
baru sy tau kandungan cpve ni bahaya sy & terus stop pakai lepas tu anda pun dah bleh agak apa yg berlaku.. jerawat buat pesta di muka sy... T_T adoi..!! rasa nk bakar jer cpve tu!! sekarang ni da masuk mggu ke3 stop pakai, jerawat masih tumbuh.. tp xde byk mcm mula2 stop dulu.. sy harap sgt dpt ok mcm dulu.. menyesal giler pakai cpve. jd terpulang pd diri masing2 la sama ade nk stop pakai cpve atau teruskan maaf yer tuan rumah, komen sy da mcm karangan pulok :P

sha my heart said...

Sha pakai produk ni.
So far, so good.
Kulit yang berjerawat dulu dah tak ada. Kawan-kawan dah mula tegur sebab nampak lain wajah.
Tapi semalam dengar kata bahaya, takut juga la.

Liana Sulaiman said...

Kita pon penah kena cm nie.. truk jerawat nie 3 hari je..pas tu elok semula..kulit lagi licin pas tu..dia nak kua kan bnda2 toksik kat mke..

rasyid aziz said...

Wife I pon bru 3 hr pkai muke die mcm melecur merah2....bleh u share produk ape u gune untuk recover blik...kesian wife saya tiap2 mase tgk cermin...

rasyid aziz said...

Salam wife sy pon bru gune produk ni 3 hari dah tp kulit die gatal merah2 dan menggelupas...bleh u share produk ape u gune untuk recover skin u blik...kesian wife sy anytime tgk cermin pasal kecewa...

rasyid aziz said...

Bbbbb

Anis Maisarra Mohd Zaini said...

saya baru pakai harini . tp muka ni gatal semacam je . Masa harini full dgn research CPVE je . takot gila bila baca . So macam mana ye ? elok stop ke pakai ni ?

Anis Maisarra Mohd Zaini said...

takot la nak teruskan pakai CPVE ni . baru je start pakai harini . 24/2/2014 . So macam mana ye ? Owh akak pakai apa lepas pakai CPVE tu ?

najwaa annour said...

salam akak, saba bary try pakai produvt nih minggu lepas, so far kulit kepala still lagi ok, tapi hari ni saya perasan ada 2 biji jerawat tumbuh, then saya terbaca akak tulus ni. boleh tak saya nak tahu product apa yang akak guna tuntuk recover balik kulit akak?

wan rafidah said...

sy sedang pakai produk ni .elok je .Mungkin tengok hormon seseorang kot .seeloknya ,jangan terlalu banyak menukar pencuci muka .Tak elok .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by Blogger