Monday, January 14, 2013

Mat bangla buat aku terdiam


As'salammualaikum w.b.t...

Pagi nie rasa gatai jari menekan nombor handphone salah seorang pekerja bangla aku dengan tujuan ingin bertanyakan soal UDANG... Panggilan di jawab dan salam di sahut dengan baik sekali... X sempat memperkenalkan diri, dia sudah tahu milik siapa suara yang menelefonnya... Bukan apa, selalu aku call pakai nombor lain, hari nie call pakai personal nombor.. Tapi tue la, dah namanya mak tirikan.. walau pakai seribu nombor sekali pun.. mereka tetap boleh cam suara aku uhuks ;)

Perbualan kami ;

Aku : As'salammualaikum, Sahin ada...

Bangla : Wa'alaikumsalam..sini cakap pastu senyap kejap.. Eh! kakak sudah lama tak talifon..ada baik ke???

Terdiam seketika maybe terkejut sebab dah lama aku x call kot, tiba-tiba hari nie muncul pulak.....Soalan pertama dan terakhir sepanjang perbualan kami , dia just tanya ada baik ke??? tue je..huhuhu.. sedis ;(

Bangla : Kakak sini banyak masalah dan bla bla bla bla bla..................... na na na na na..............La la la la la la....... bla bla bla.......blaaaaaaaa..............

Aku : Ow ha! ow ha! ow ha! Blurrrrrrrrrrrrr kejap, sepatah haram pun dia x kasi aku cakap kaw... sabaw je la.. last-last terdiam... cuba dial semula x dapat ; maybe bateri habis kot.

Tujuan asal nak tanya lain , last udang entah ke mana , apa entah ke mana.. yang aku dapat dengar dia membebel , mengadu macam-macam...adusssss! sabor je la amy.... nampaknya x merasa lagi la aku nak makan udang besor hu hu.....; Macam la kat pasar x de ahaks :)

Sebenarnya last week tauke udang tue ada call bagitahu sorang bangla aku buat hal baru nie.. Pastu di ingatkan aku suruh datang hujung bulan ni ambil limau , ye la nanti kan dah nak raya cina.. kalau amek limau confirm dapat ang pow ha ha ha ha... x pernah dia  x kasi taw, kalau x datang dia siap masuk dalam akaun lagi sebab cina tue gan aku sangat close..... ; susah nak dapat client camtue...

Di sebabkan itu la aku ingat nak amek udang sikit.. leh jugak la buat sambal udang petai , udang fresh dari kolam... auwmmmm bestnya.... Selalunya kalau amek x de la sekilo dua ye! seharusnya satu peti , itu memang wajib bagi tradisi cina.. kalau bagi , diorang akan bagi banyak-banyak...jadi dapatlah juga memberi pada yang lain ahaks ;) besar sungguh cita-cita ku... now apa pun x dapat.. alahai bangla- bangla...

Nak call balik dah malas.. jawabnya call tauke tue je la..senang sikit! kalau call bangla ginilah jadinya.. tak di beri peluang langsung untuk bercakap... hai la! tapi serius rasa rindu pulak nak berperang gan dorang.. lame sungguh aku x turun site! x pe nanti jumpa dorang kita sembur cukup-cukup sama depa hahahahahaha....;)









kisah kehidupan Sinar Raudah

11 comments:

Peri PiA said...

aduhai sesi luah perasaan hehehe

Bro Framestone said...

Wah sampai macam tue sekali ek...

sabar ek amy.. mak tiri terlalu garang kot, tue yang dia xnak bg peluang pada mak tirinya dari bercakap.

ada masa lawati www.broframestone.com

atuk said...

Assalamualaikum Amy

saya pun dah lama tak ziarah kat sini

Alhamdulillah...Amy sihat

saya pun nak udang juga...he he

azieazah said...

Kak Azie pun ada sorang pekerja Bangla dan seorang minah Indon. Tapi sebab ada orang lain yang supervise depa, jarang la kami berurusan. Cuma yang tak best, bila pegi tengok depa buat keja, suka benor panggey saya “Bos”. Adehhh.

Yang tak best, Bangla ni kalu bercakap suka sengih-sengih.

Kakzakie said...

Dah kata mak tiri mestilah dia nak mengadu Amy hihi...

Udang kalau CNY mesti naik harga. Limau pulak murah tak terkata.

ieda said...

nampak noo banyak masalah kan dik ekke ;)

eima said...

diorg rindu kot....
ye la amy kan slalu jg diorg

bujal X said...

err~~ada udang lebih kak?he~~

Kakcik Nur said...

Alahai... aBangla...

Amy sihat, kan? :)

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam amy..
mish u darl..hihi..alahai...semoga dpt la mkn udang besau tu ye.. :P

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
hargailah hari kemaren,
mimpikanlah hari esok,
tetapi hiduplah untuk hari ini.
bagi-bagi motivasinya yaah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by Blogger