Monday, October 3, 2011

Perbezaan di antara Apple ipad dengan Samsung Galaxy Tab

Seperti yang sedia maklum , terdapat banyak perbezaan antara dua gadget Samsung Galaxy Tab dan Apple ipad. U all boleh rujuk gambar di bawah nie..

Samsung Galaxy Tab vs I Pad


Perbezaannya u a ll boleh lihat dari segi saiznya. Screen ipad lebih besar dari galaxy. Tapi majoriti orang ramai lebih suka memiliki ipad berbanding galaxy.Mungkin kerana ipad berjenama Apple kot. Wa jenama Apple tue , kau ada hahahaha...kira cool habis la kalau pakai jenama Apple.Kalau ada yang fikir macam tue anda silap. Meh sini aku kasi tau fungsi Galaxy tab pula yang tiada pada ipad.

Galaxy Tab
  • expandle storage sehingga 32 GB
  • keluasan RAM sebanyak 512 MB, ipad hanya ada 256 MB 
  • galaxy tab ada dua kamera depan dan belakang
  • galaxy tab ada ada phone dan ipad tidak ada huhuhu so sad...


Bagi GPS pula 

*semua sedia maklum ipad ada dua jenis iaitu ada 3G dan tiada 3G*
- Hanya ipad yang ada 3G sahaja yang ada GPS, kalau x de 3G tue pandai² la hangpa cari sendiri ,apa lagi buka manual maps la...hahahahah!
* nampak kan rugi di situ huhuhu...Galaxy tab ada GPS itu yang bestnya hehehe*

Dari segi berat dan saiznya

Terang² u all boleh lihat , tengok pada saiznya pun kita dah boleh tahu yang mane satu lebih berat.
- berat ipad adalah 1.5/1.6 pounds manakala berat galaxy tab hanya 0.86 pounds , menarik bukan!

So kepada yang sering bertanya di antara dua gadget ini , yang mane satu lebih bagus jawapan aku sudah semestinya Galaxy tab.Tapi bagi yang mementingkan jenama , u all boleh la pakai Apple ipad.. Kalau tanya aku dua² aku suka tapi kalau tanya tuan besar confirm dia akan jawab x perlu x de kepentingan huhuhuhu... 

harap jelas... 




























kisah kehidupan Sinar Raudah

6 comments:

bujal X said...

kena tanya dompet dulu~he~~

yui92 said...

@bujal X lawak betul komen anda.. tp sangat betul

bArdbOO said...

btol tu..ipad nmpk lg best hny kerana brand tu..eh sjak bila blog ni berubah warna?

Kathy Tuah said...

kalau ada duit, dua2 nak beli..gila tamak betul..huhu

Cik Wanyy said...

nak beli dua-dua lah .
tapi tak ada duit . haha

Peri PiA said...

wah mmg I pad nmpk lebeh ctk sikit

tp samsung galaxy tab lebih menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by Blogger