Tuesday, January 11, 2011

Saya nak gemuk.Saya nak berisi. Any idea plsss!



Kalau orang lain semua sibuk nak kuruskan badan, sibuk nak turunkan berat, lain pulak dengan kisah aku.Yes! I'm desperate to be fat.;) Sangat! It's not that i'm feeling insecure in my size 2 type of body right now. It's just i need to feel different.:) Sometimes terlalu kurus pun akan buat aku rasa tak sedap. Maklumlah kalau terlalu kurus pun tak elok jugak kan! Nak cari seluar susah ! Nak cari t-shirt susah! Kadang-kadang saiz s pun belum tentu sedap pakai lagi kena cari saiz xs baru rasa selesa dan ngam-ngam. Terasa diri macam budak-budak pula.:(

Kalau nak ikutkan family aku bukan la keturunan kecik-kecik. Semua badan boleh di katakan sedap dan mempunyai ketinggian lebih daripada 5 kaki.:P Tapi aku sorang je benih terbantut sikit dah la tak cukup ketinggian , berat pulak macam malu-malu alah je nak tambah. Even my little sister Amy Queliesha pun is bigger than me cuma sekarang nie je dia nampak kurus sikit di sebabkan time makan yang tak teratur. Aku nie makan teratur, supplement amek tapi tak juga naik-naik. Kalau naik pun sekilo itu pun jenuh berbulan-bulan tunggu baru dapat.Tak tahu kenapa payah sangat:(.

So target aku lepas nie nak tambahkan berat badan untuk dapatkan BMI yang tepat.:)Sekarang nie berat aku baru 42 kg dan ketinggian pula 152 cm jadi by mid 2011 aku akan make sure berat aku naik sebanyak 3 kg ! By hook or by crook ! Doakan aku berjaya ye kawan-kawan! Hwaiting:P..


p/s: Gambar semalam ramai yang cakap aku kecik sampaikan ada yang kata aku macam pelajar dan budak-budak.. Huwaaa!!! sebab tue hari nie nekad nak tambahkan berat badan tapi macam mane erk sedangkan sekarang nie sea food , ayam dan daging semua aku tak sentuh.. Ada cara lain tak..idea plsssss!!!!



kisah kehidupan Sinar Raudah

49 comments:

ayu jazari said...

same la..sy p0n nak gem0k jgk..
susah nak beli baju kal0 kurus sgt..

sarah-najwan said...

kita serupaaaaaaaaaaa...
berat dan tinggi kita samalah amy..hehe

akak pom xgemuk2 sejak zmn anak dara hinggalah zmn mak dara ni..huhu

jika rmai bg cadangan nati..amy share ek..nk ikut jugak tips2 tu..ehehee

CinderLaLa said...

Akak.... jom exchange lemak2 sehat.. *_*

Shafa said...

uiks, org lain nak kurus amy nak naikkan badan plak. amik lemak fa ni. hehe... tapi 152cm + 42kg mmg underweight la. tak tau la nak bagi petua apa. Tapi pada fa, tak payah pun takpe. nanti bila sampai masa amy preggy nanti, time tu nanti lagi bdn mudah naik..

chekna @ mama ziyad said...

sama la kite.. mine 42kg with 150cm.. nnti tips nanti bleh la share sama..

Penjejak Mimpi said...

Salam.

Amy, sy lak nak kuruskan badan... huhuhuhu

Alin said...

kikiki..Amy nak gemok..sy yg kurus ni nak kurus lagi...

Arizakiah said...

Akak pulak dah overweight..nak belaja ngan amy petua kuruskan badan...

Abd Razak said...

Assalamualaikum...

Saya rasa maintain apa yang ada pun dah cukup...nanti dah gemuk susah nak bagi ianya turun..

::FAIZ FARISH:: said...

hm... makan coklat, makan byk2 hehe

kakcik said...

Kalaulah kakcik boleh bagi daging kakcik ni sikit! (^_*)

kakchik@ella said...

sib baik BMI Kakchik normal. takyah gemukkan .. takyah naikkan. hihihi ..

NM02 said...

meh amek isi saya... dah terlebih ni... hahaha

mrsharis said...

salam singgah..
hehehe..dulu masa bujang saya beria-ia nk naikkan berat badan sbb masa tu berat menten 42-43kg. Pastu bila dh beranak pinak baru sibuk nak kurus..
:)

JULYA said...

hye sis
why not try herbalife
sebab herbalife 2 kire macam makanan tambahan
tak semesti utk org nk kurus je
org nak tambah berta pun boley

sahromnasrudin said...

assalamualaikum amy..org tua2 kata byk makan daging..tak tau betul ke tak huhuhuhh

AngahSayang2314 said...

kadang kalau dah keturunan memang tak leh gemuk pun amy tapi adik angah ada minum 1 ubat dia kata ok cuma mahal jer.. 1 botol RM2++

zura@iwan said...

alahai amy.....sy pon x de tips amy....sy nk kasi kempis ni perut plak..hehe...

tp amy style mmg x nek kut bdn....ok la tue...

Sarah Syazwani said...

xpela kecik..cute je nampak..pulak tu awet muda

Normaliza said...

itu berat saya sebelum dapat anak. bila dah dapat anak terus 42 tu jadi 50++..nak kurus..huhu

munna said...

aduhai... kak munna sibuk nak kuruskan badan... amy nak gemukkan badan... mmg ada badan macam amy ni...makan apa2 je... badan tetap maintain...

makdara TERdiva said...

amy kena makan nasi byk2 dan ikot time..pagi, petang, malam..

meh sini MDT bgi lemak2 MDT ni.. :)

~ayu.oyie.yuna~ said...

Assalamualaikum amy ;)
kita ni mmg dah baka kecik la amy, buat mcmana pun x gemuk jugak..
sy pun 152cm berat skrg 43kg..
noted that itu berat after bersalin tu, orang kata pas bersalin badan kembang..emm,not for me.. mmg dah baka kecik,kecik jugak..
masa peknen je rasa best badan naik mendadak 14kg, sekali pas bersalin..turun baikk punye.. skrg,makan apa pun mmg mcm ni amy..huhu..

niesz said...

kak, amik la lemak niesz ni ckit..ehehehehe..syok tul dgr org slim2 nie..jeles2..

eelobor said...

hehehe, tak de idea sebab dalam kepala sekrang tgh dok pikir mcm mana nak kuruskan badan jer....

NOOR FATIN said...

ala.. meh tukar badan dgn sy meh. hehe

alfa juliet said...

lebih baik kurus kut..biarlah awet muda apa..hehe

Ati Masrif said...

amy,

makan coklat banyak2

tak pun kak ati sedekah je
lelemak kak ati ni ha....hihi

Peri PiA said...

salam dear
anugerah tu ;)

minum susu apeton je pia tau..ehehe

ibuintan said...

as salam Amy,

kita terbaliklah pulak, yang disini nak kuruskan badan, yang di sana pulak nak naikkan badan..

tapi susah jugakan nak naikkan badan ni kalau dianya jenis yang makan macam mana pun tetap tak gemuk..

makan minyak ikan boleh juga rasanya

white rose said...

miahahaha...
amy...amy...


sy ni nak kurus2 tak bole2 jugak...
puas laa buat mcm2 cara, last2 biarkan jer...


miahahaha...

PuanBee said...

aiyarkk meh sini amik lemak bee sikit..hukss..bee pun naik berat lepas beranak dedulu kurus gak amy..

mamaaedrean said...

eh amy, tinggi kiter l;ebey kurang la... berat jerk eb terlebih2... hik3... eb dh 51 kg... >_<

eb dolo nk nekkan berat bdn sbb family sllau kater sengkung sgt... eb byk mkn sup tulang... alhamdulillah bdn nek... tuh petua kat uitm dolo... makcik cafe tuh bagitau :)

Cma Shiema said...

nk gemok??hu3..cma despret nk kurus..x de tips la my..cuba2 la minum susu yg tambah berat bdn tu..
insyallah..cma doakan amy berjaya dptkan BMI yg sesuai...

noor said...

amy meh sini nor nak bg daging sket hihihi
byk dging terlebih2 nih..
nak kurus waaaaaaaaaaa

Kakzakie said...

Salam Amy,

Biarlah kurus. Dulu kakak org panggil kenit sampai masa orentasi pelajar tingkatan 6 pelajar tingkatan 3 bahsakan diri dia kakak, sepatutnya dia panggil kita kakak.

Tapi lepas dapat anak satu, pam sikit, dua anak pam lagi sikit dan bila tiga dah jadi belon dah sekarang ni....

azwa_amani said...

amani pun nak jugak gemuk..kiter sama saiz lah akak

Anonymous said...

Oh.

Untuk dapatkan body mass yang sesuai, boleh makan collagen.

The best product is Colla B'utee.

www.sunfabulous.com


ataupun call 03-7725 8515

ULtradya said...

sy nk kurus! hukhukhuk

Eida Hafieda said...

@ayu jazaritry amek pil super gemuk...klu nak sy blh tlong.bln lps brt sy 38 kg je...skrg da naik 8 kg....;)) jd 46kg...puas ht...hrga pling murah rm80..tp sy jual pd org rm60...dlm sbln grenti berat naik...

Eida Hafieda said...

@ayu jazaritry amek pil super gemuk...klu nak sy blh tlong.bln lps brt sy 38 kg je...skrg da naik 8 kg....;)) jd 46kg...puas ht...hrga pling murah rm80..tp sy jual pd org rm60...dlm sbln grenti berat naik...

Eida Hafieda said...

@ayu jazaritry amek pil super gemuk...klu nak sy blh tlong.bln lps brt sy 38 kg je...skrg da naik 8 kg....;)) jd 46kg...puas ht...hrga pling murah rm80..tp sy jual pd org rm60...dlm sbln grenti berat naik...

Eida Hafieda said...

@ayu jazaritry amek pil super gemuk...klu nak sy blh tlong.bln lps brt sy 38 kg je...skrg da naik 8 kg....;)) jd 46kg...puas ht...hrga pling murah rm80..tp sy jual pd org rm60...dlm sbln grenti berat naik...

syed al-aydrus said...

Salam 1 malaysia…disebabkan terdapat terlalu ramai yang bertanyakan tentang dimanakah hendak membeli
Produk gemuk Ban Kah Chai Ginseng Plus Zheng Fei Capsule jadi saya terdetik untuk membantu kamu semua membeli produk ini dengan cara saya membeli di kedai ubat cina berhampiran rumah saya dan poskan kepada kamu semua (jika masih ada yang tidak tahu nak beli kat mana).Bayaran pos ditanggung kamu Cuma upah sahaja saya rm3 (minyak motor+masa+nak ke pejabat pos+ nak membalut)

Rujuk link dibawah,untuk rates penghantaran dan track & trace penghantaran pos laju

www.pos.com.my/pos/appl/fast_mail_rate.asp
www.pos.com.my/pos/appl/service/sub_poslaju.asp

1 kotak (50 biji) saya beli hari tu di kedai ubat cina RM 21.90 (tak termasuk kos penghantaran)
Contoh: beli 1 kotak-penghantaran semenanjung Malaysia ( RM 21.90+RM 4.50 (penghantaran)+RM3 (upah)= RM 29.40)

nanti mesejkan nama + alamat +jumlah order ke 019-9551296 (syed)- (nanti saya reply nombor bank untuk bayaran)
produk halal.insyaallah…rezeki dari allah

DinosaurRawrrr (: said...

saya ade jual baju peplum saiz xs.
belum pernah guna.
lps kahwin saya dah chubby, tak muat pun nk pakai.
saya dah jahit manik dan lace cantik2 kat atas peplum tu.
klu nak beli, try la tgok kat sini:
www.mudah.my/New+cream+peplum+blouse-20251857.htm
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151288587511733&set=a.10151063445626733.431228.540001732&type=1&relevant_count=1

DinosaurRawrrr (: said...

Assalam.

saya ade terbace blog saudari.
Maaf la klu kurg selesa dgn stranger mcm sy ni.
Saya ni bukan penjual baju.
Tapi tetibe sy agak desperate jugak la nk jual baju peplum sy ni.
The reason is dua bulan lps kahwin sy dah chubby.
So baju peplum tu dah tak muat, even blum pernah pakai pun sbnrnya.
NAK try pakai pernah la, yg pasti nya mmg tak muat.
Sy dah jahit DIY baju peplum ni dgn tambah lace dan manik cantik2.
Klu rase nak beli, try la tgok ni, klu ade kawan2 yg nk beli pun, boleh la tolong try promote kan.
Ade tiga gambar di mudah.
Measurements ukuran baju tu lebih kpd org yg saiz S atau XS
Sy bg link yg sy post di mudah & facebook sy :
http://www.mudah.my/New+cream+peplum+blouse-20251857.htm
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151288587511733&set=a.10151063445626733.431228.540001732&type=1&relevant_count=1

Ya & Ess said...

Haa..saya dah gemuk!! hehe
sape2 yang nak gemuk tu jemput try Vitamin B Complex- sy ade jual murah je. Hanya Rm50 sebotol.
klik link FB sy ni https://www.facebook.com/VitaminBComplexNaikkanBeratBadan?ref=hl

ciap ade agi gambar sy sebelum & selepas tu.

sebelum ni sy da try cam2 dari susu, protein soya atau pil2 herba,vit2 farmasi n cam2 lgi dah beratus2 dah.alhamdulillah akhirnya jumpe gak y terbaik.alhamdulillah.skarang badan da cantik, x sekeping dah.

sesape nk order nak sms pun boley 013 4257476

Sky zero said...

saya adalah pengguna pil super gmuk.......
3bulan mengunakan pil nie...mmg naek...dr 45 kg ke 60kg....tinggi saya 60............
selepas dpt bmi yg ok...saya stop amik pil ne...dan after 2bulan sye dpati berat saya trun sedikit2 dmi sdikit.....pelik.....makan byk....cuma stop amik pil je.........apa pndapat korang....mungkin ke metabolisma bdn saya nie tinggi sngt...sush la cm nie...xka nak amik pil je sepanjang masa.......takut bhaya effect buah pinggang...sebb ada doctor pesan...pengambilan pil yg melampau akan menyebabkn gangguan buah pinggang...so kena jaga2 kepada pengguna yg menggunakan dr unsur pil......

Amy Jay said...

salam saudari, saya skrg berat 42 kg tgi 150cm, dulu sy lagi teruk berat 35, cuba 1 produk dari china ginseng dalam sebulan sya naik berat 5kg, dlm 2 bulan sampai 45 berat.. sgt efektif ubat tue, skrg da turun balik ke 35kg sebb ubat tu dah tak jual da, takde lulus KKM, pas tu try ginseng baru dari spore pin ginseng bah kan chai.. tak juga naik2... kemudian try produk herbalife naik 2kg tapi tak tahan sebab mahal harga cecah rm400 tak sanggup.. kemudian stop... pas tu try lagi produk GNC naik 1kg, then sakit demam seminggu 1kg tu hilang.. skrg tgh makan pil super gemuk.. walawei naik balik 2kg skrg ni.. cuba la pil super gemuk tapi benda ni tak lulus KKM gak... setakat ni sy selamat makan ubt ni.. hehe selamat mencuba ye... skrg berat sy da 42 balik nak kasi naik sampai 45kg pas tu stop..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by Blogger